Ζώα υπο εξαφάνιση


Λόγω της 5ης Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα παιδιά ενημερώθηκαν, για το τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τα ζώα, τα δέντρα και το περιβάλλον γενικά..
Χτες , είχαν ξεκινήσει να βάφουν ένα χάρτινο πιάτο με πράσινο χρώμα..Σήμερα κόλλησαν ζώα που είναι υπό εξαφάνιση, όπως η καρέτα -καρέτα, η αρκούδα και άλλα (Από εκτύπωση εικόνων στον υπολογιστή) πάνω στο πιάτο φτιάχνοντας  ένα φωτο -κολάζ..

Στο τέλος ένοιωσα ικανοποίηση, γιατί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πέρασα οικολογικά μηνύματα , που καλό είναι να μεταδίδονται  νωρίς,  στή παιδική ηλικία....
Έτσι, μπορούμε κάπως να ελπίζουμε , σε ένα καλύτερο μέλλον..

4 σχόλια:

Άννα είπε...

Συγχαρητήρια. Είναι τέλεια. Να είσαι καλά και να φτιάχνεις με τα μικρούλια σου τόσο όμορφα και σημαίνοντα πράγματα. Φιλάκια

Rena είπε...

Σωστά τα μικρά παιδιά ακούνε με απόλυτο σεβασμό ότι τους μαθαίνει η δασκάλα τους και τα διαδίδουν!!!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ Σε ευχαριστώ πολύ Άννα!
Αυτός είναι άλλωστε κι ο ρόλος μιας παιδαγωγού..Να διδάξει στο παιδί αυτά τα σημαίνοντα πράγματα, που αργότερα (σαν ενήλικας), με τις κατάλληλες και σωστές επιλογές θα καλυτερεύσει την δική του ζωή , αλλά και των γύρω του..
Να είσαι και εσύ καλά!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ rena, όπως θα ξέρεις τα παιδιά απορροφούν σαν το σφουγγάρι τις νέες γνώσεις και καμαρώνουν να τις μεταφέρουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον..Έτσι, μέσα από αυτήν την διαδικασία , οι μεγαλύτεροι, ανανεώνουν πληροφορίες ,που είχαν βάλει στην άκρη, ή δεν αποτίμησαν σωστά..