Τα 10 θετικά των Aspergers



Δυστυχώς, η σημερινή κοινωνία στιγματίζει όσους δεν καταλαβαίνει. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι σημαίνει να έχει κάποιος το σύνδρομο Άσπεργκερ, ωστόσο όσοι το έχουν είναι -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- στιγματισμένοι. Επειδή αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί, γι' αυτό και θέλουμε να "διορθώσουμε" αυτή την αδικία συγκεντρώνοντας τα 10 θετικότερα χαρακτηριστικά των ατόμων με σύνδρομο Άσπεργκερ.



10. Ειλικρίνεια
Δε λένε σχεδόν ποτέ ψέμματα. Ακόμα και όταν το κάνουν όμως, τους παίρνει είδηση ο καθένας. Επίσης, ποτέ δε λένε κάτι το οποίο δεν πιστεύουν.






9. Εμμονές
Οι εμμονές τους ως παιδιά μπορεί κάποια μέρα να καταλήξουν σε επιτυχημένες καριέρες.


8. Επίλυση προβλημάτων
Τα άτομα με Άσπεργκερ είναι ιδανικά για την επίλυση προβλημάτων επειδή έχουν την ικανότητα να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο από όλους τους άλλους .Ένα δισεπίλυτο πρόβλημα για εμάς, είναι "παιχνιδάκι" για κάποιον που είναι διατεθειμένος να σκεφτεί πιο ελεύθερα.





7. Πίστη
Το "φίλοι για πάντα" είναι κυριολεκτικό όταν το λέει κάποιος με άσπεργκερ.


6. Αντικειμενικότητα
Είναι τα κατάλληλα (ή τα πλέον ακατάλληλα, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) άτομα για την επίλυση μιας διένεξης: θα πάρουν την απόφασή τους με βάση το τι θεωρούν σωστό, αφήνοντας στην άκρη οποιοδήποτε συναισθηματικό εμπόδιο θα επηρρέαζε την κρίση κάποιου άλλου. Αν έχετε δίκιο, θα σας υποστηρίξει ακόμα κι αν έτσι αποδεικνύει λάθος τους γονείς του, Εάν έχετε άδικο, δεν θα καταφέρετε με τίποτα να επηρεάσετε την κρίση και την απόφασή τους.

5. Αποδοχή
Λόγω του χαρακτήρα τους, είναι πιο εύκολο να σε αποδεχτούν, ακόμα και όταν δε σε γνωρίζουν καλά.

4. Γνώσεις
Λόγω των εμμονών που προαναφέραμε, ασχολούνται με λίγα πράγματα. Με ότι όμως ασχολούνται το γνωρίζουν σε βάθος και καλύτερα από τον οποιοδήποτε άλλο.



3. Όραμα
Βλέπουν την πλήρη εικόνα ενός θέματος ή προβλήματος, το προσεγγίζουν σφαιρικά, δίνουν σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια και γνωρίζουν ότι θα τα καταφέρουν.

2. Ολιγάρκεια
Δεν τους απασχολούν τόσο τα υλικά αγαθά. Εάν νιώθουν άνετα, τότε όλα είναι καλά. Δεν έχουν ανάγκη την τελευταία λέξη της μόδας ή της τεχνολογίας.

1. Ευθύτητα
Ότι λένε ή κάνουν είναι ακριβώς αυτό: δεν υπάρχουν κρυφά μηνύματα, διπλές ερμηνείες ή "υπόγεια" προσπάθεια επηρεασμού των άλλων.