Κουνελολαμπάδες

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη  εορτή της Χριστιανοσύνης ,  είναι καθ'οδόν και στο  παιδικό σταθμό, τις προηγούμενες μέρες  βρισκόμασταν σε  έναν αναβρασμό για την ετοιμασία των πασχαλιάτικων κατασκευών .
Μέσα στην εβδομάδα αυτή , τα παιδάκια , φεύγοντας για το σπίτι τους έπαιρναν  τις κατασκευές που είχαν  φτιάξει για αυτά οι δασκάλες .
Καλαθάκια , λαμπάδες, αυγοθήκες, φαναράκια ..
Τις προηγούμενες μέρες  είχαν   πάρει τις κατασκευές που  είχε φτιάξει η συνάδελφος μου Αγγελική Σήμερα , τα παιδάκια μου πήραν , τις δικές μου κατασκευές..
 Λαμπάδες κουνελάκια  και καλαθάκια από λινάτσα (που σημειωτέον είναι  ένα αγαπημένο μου υλικό, μιας και προέρχεται από την φύση)
Τα  κουνελάκια που διακόσμησαν τις λαμπάδες δημιουργήθηκαν από αυγά φελιζόλ  και  πλαστικά αυγά  ( από σοκολατένια αυγά της barbie)  , που  μητέρα παιδιού της τάξης μου, είχε  την καλοσύνη να φέρει στον παιδικό  για  να  κάνουν χρήση οι δασκάλες  στις χειροτεχνίες .
Τα βρήκα ιδανικά για την κατασκευή των κουνελιών και έτσι ήρθε και έδεσε..που λένε...!
Τα αυτιά και τα δόντια τους  είναι από αφρώδες πλαστικό , τα μουστάκια από σιρίτια , η μύτη τους από πον πον . Τα ροζ και φούξια κουνελάκια, όπως μπορείτε να φανταστείτε  , δόθηκαν στα κοριτσάκια και τα  γαλάζια  φελιζόλ  κουνελάκια για τα αγοράκια.
Τα  ροζ  κουνελάκια  έλαβαν και ένα λουλουδάκι  υφασμάτινο στο κεφαλάκι τους , καθότι κορίτσια και τα  γαλάζια  μπλε  μαλλιά  "καρφιά"  από σύρμα πίπας για τα αγοράκια !
 Η βάση τους έγινε από γκοφρέ χαρτί κίτρινο και πορτοκαλί αντίστοιχα.
Οι πεταλουδίτσες και οι μελισσούλες  με σύρμα πίπας .
Η όλη διαδικασία της κατασκευής αυτής πολύ με ευχαρίστησε  .Πολύ περισσότερο όμως χάρηκα , βλέποντας τα παιδάκια να  φεύγουν  χαρούμενα  κρατώντας στα χεράκια τους την  κουνελολαμπάδα τους!

2 σχόλια:

peggy είπε...

τέλειες!!σκέτη γλύκα!!

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

@ peggy, σε ευχαριστώ πολύ!!!
Να είσαι καλά!